Grovbrød!

27. oktober, 2009 at 13:14 (skaberakk) (, )

Litt inspirert av matblogginga til c tenkte eg at eg skulle leggje ut grovbrødoppskrifta eg brukar her. Oppskrifta kjem eigentleg frå tanta til t, og er svært enkel:

Sett omnen på 50°C og ha inn to brødformer med ein klatt smør i kvar.

Bland

  • éin pakke grovbakst 1
  • éin pose tørrgjær
  • litt salt

Ha så i

  • nesten ein liter lunka vann
  • ei spiseskei olje

Bland alt godt. Det kan gjerne vere ganske blaut; eg pleier aldri å kna deigen…

Så tek du ut formene, penslar ut smøret, og har i halvparten av deigen i kvar. Sett formene i omnen og la dei heve 30–40 min. på 50°C (du ser når dei er store nok), skru så opp til 200°C og vent éin time.

Presto, to grovbrød for under 20kr!

Grovbrød


1 Om du vil vere eksperimentell kan du jo au ta i litt havre, spelt, gulrot… men det pleier sjeldan gå bra når eg ikkje i det minste har den grovbaksten med.

Éin kommentar

  1. t said,

    Beste brødene, som en nesten aldri blir lei av selv om de blir konsumert til frokost og lunsj hver bidige dag.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: